Welkom in St. John’s House

St John's House in April 2011St John’s House is de perfecte plek voor een tochtje naar Lough Ree of als basis voor uitstapjes naar Galway, Sligo en de Burren. Met zijn formele vertrekken, hoge plafonds en open haarden is het huis een klassiek voorbeeld van de 18e eeuwse architectuur. Gasten kunnen in de tuin vertoeven als het weer het toelaat, of bij de open haard relaxen. Bovendien zijn er twee fietsen die u gratis kunt gebruiken.

Wij bevinden ons op het schiereiland Rinn Duin met zijn 13e eeuwse verlaten stad, met een kasteel, versterkte muur, windmolen, kerk, ziekenhuis en “beeboles” (bijenkorven die in nissen van muren zijn geplaatst). Het is mogelijk een rondleiding van Rinn Duin te boeken. Wij bevinden ons op slechts 90 minuten rijden afstand van de luchthavens van Dublin en Knock. Daarnaast vindt u Athlone en Roscommon, met mooie kastelen en goede restaurants, op slechts 15 minuten afstand. Het klooster van Clonmacnoise bevindt zich op slechts 30 minuten afstand. De rit naar Coffey’s Bar en het Yew Tree Restaurant in Lecarrow duurt slechts 5 minuten.

tea is served on the lawn in good weather fishing on Lough Ree walking in the snow through Rinn Duin Wood

Er zijn acht kampioenschapsgolfbanen op een afstand van minder dan 40 minuten rijden.

Een prachtige en historische rondwandeling van ongeveer 4 km rondom Rinn Duin begint vlakbij het huis en omvat het bos van Rinn Duin; dat vooral in mei schitterend is met grasklokjes en zeldzame bloemen. De Suck Valley Way, van ruim 85 km lengte, ligt op ongeveer 15 min rijden hiervandaan, net als Mote Park Heritage Walk.

Het hele jaar rond kunt u op snoek en baars vissen, in mei en september kunt u het best op forel vissen. In Lough Ree zitten forellen van meer dan 4.5 kg maar die laten zich niet gemakkelijk vangen. Vanuit het huis kunt u een bootje huren en een visgids organiseren.

Er zijn drie slaapkamers. Alle kamers hebben privévoorzieningen, powerdouches, beddengoed van goede kwaliteit, wekkerradio’s met iPhone/iPad-docks en gratis wifi.

large double bedroom with ensuiteSlaapkamer aan de voorkant met extra groot bed en badkamer
Deze kamer kan ook met twee eenpersoonsbedden worden opgemaakt: Een eenpersoonsbed kan worden geregeld
80 Euro per nacht
Middelste slaapkamer met douche
Met uitzicht op Lough Ree, deze slaapkamer kan met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden worden opgemaakt.
75 Euro per nacht
end bedroom at St John's HouseSlaapkamer aan de achterkant met groot tweepersoonsbed en douche
Slaapkamer met groot tweepersoonsbed met uitzicht op Lough Ree.
75 Euro per nacht

Eenpersoonsbezetting 40 tot 45 Euro. 5% korting voor de tweede nacht: 10% korting voor de derde nacht en volgende nachten. Voor een verblijf van vier of meer nachten is een tour van de Rinn Duinn of een boottrip inbegrepen.

Booking Enquiry

As well as a full Irish breakfast, guests can also help themselves to muesli, fruit compot and home made breadWij bieden een compleet Iers ontbijt of alternatief, en serveren zelfgebakken brood, granen en compote. Bij aankomst wordt thee of koffie met gebak aangeboden. Avondmaaltijden moeten vooraf worden geboekt. We gebruiken bij voorkeur eigen of lokale producten. Ook kan voor lunchpakketten of lichte maaltijden worden gezorgd.

Voor meer informatie of reserveringen:
Booking Enquiry

Richard en Liz Collins
00353 (0)90666 1748
stjohnshouse@eircom.net

Routebeschrijving
Satellietnavigatie N53°32´37.9 W008°00´09.8 of voer Rinnagan als bestemming in als u een Garmin gebruikt.

Vanuit Athlone
Neem de N61 richting Roscommon. In Lecarrow slaat u na Coffey’s bar (een helderrood gebouw) rechtsaf, en gaat u ongeveer 3 km rechtdoor. Het Lough ligt aan uw rechterkant wanneer u heuvelafwaarts rijdt. Onderaan de heuvel is een scherpe bocht naar rechts. Sla half linksaf en u ziet een groen hek met een bord naar Rindoon Castle en St John’s Wood. Ga door het hek en het huis ligt links van u.

Vanuit Roscommon
Neem de N61 richting Athlone en sla in Lecarrow linksaf bij Coffey’s Bar, en volg dan de bovenstaande aanwijzingen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.